Luxaflex

Luxaflex op maat 

Luxaflex staat voor kwaliteit, duurzaamheid en de meest optimale bedieningsmogelijkheden. Luxaflex is een merk van Hunter Douglas maar wordt ik in volksmond als algemene term voor het raamdecoratie product jaloezieën gebruikt. Dit kan voor verwarring zorgen bij de consumenten waar veel consumenten op zoek zijn naar jaloezieën in plaats van het specifieke merk Luxaflex. Luxaflex (of jaloezieën) zijn horizontale of verticale lamellen in verschillende breedtes (16, 25, 35, 50 en 75mm) van aluminiumhouttextiel of kunststof (voornamelijk PVC) die aan de binnenzijde van de woning worden gemonteerd. Bij Van Ewijk Zonwering leveren wij jaloezieën van het met Luxaflex maar ook van andere merken die soortgelijke producten aanbieden. Luxaflex jaloezieën worden altijd op maat gemaakt naar de wensen en behoeften van de consument waardoor het niet te vergelijken is met producten van de Gamma, Ikea, Kwantum, Leen Bakker of de Jysk. 
 

Luxaflex als merk en de mogelijkheden

Luxaflex (het merk) biedt naast jaloezieën een groot scala aan producten zoals Luxaflex duette, Luxaflex rolgordijnen, Luxaflex plisségordijnen (met en zonder Truefit), silhouette shades en nog vele andere zonwering voor binnen- en buiten. Luxaflex heeft hedendaags speciale jaloezieën op de markt gebracht: Luxaflex Megaview. Dit is een traditionele jaloezie die bij een open stand extra veel lichtinval en zicht naar buiten creëert doordat en speciaal systeem ervoor zorgt dat de er twee lamellen op elkaar zitten en dus een grotere afstand tussen de lamellen heeft. 

 

Wat voor type bediening is er mogelijk bij Luxaflex?

Luxaflex heeft naast de bedieningsmogelijkheden van de traditionele zonweringsleveranciers ook haar eigen bedieningsmogelijkheden op de markt gebracht. Consumenten willen meer bedieningsgemak en hier speelt Luxaflex perfect op in met: 
  • Luxaflex SmartCord waarbij er een oprolbaar koord wordt gebruikt die niet op de grond kan hangen maar oprolt wanneer het product naar boven hangt. 
  • Luxaflex LiteRise waarbij de raamdecoratie met zijgeleiding of Trufit wordt gemonteerd en waarbij de bediening handmatig per handgreep in het midden is. 
  • Luxaflex PowerView worden alle soorten raamdecoratie elektrisch aangedreven volgens een schema die je zelf instelt waarbij u de perfecte lichtinval bepaald. Deze wordt geleverd met een Pebble afstandsbediening. Tevens kan de Luxaflex PowerView worden aangedreven met spraakherkenning zoals de Apple homekit, Google assistent en de Amazon Alexa. 

Luxaflex als type raambekleding

Luxaflex heeft de jaloezieën in de jaren 50 van de vorige eeuw als eerst geïntroduceerd waardoor het merk vaak wordt geassocieerd met het product. Tevens zijn jaloezieën het meest verkochte product ter wereld waarbij Luxaflex de grootste aanbieder is. Luxaflex als raambekleding wordt in de volksmond ook wel jaloezieën, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, horizontale jaloezieën, horizontale lamellen of bamboe jaloezieën genoemd. 
 
Wilt u meer informatie over de Luxaflex raamdecoratie? Bekijk dan de pagina’s van aluminium jaloezieën en houten jaloezieën zodat u goed voorbereid bent als ik overgaat tot aankoop. Wilt u nog meer informatie? Kom naar onze showroom of bel voor een afspraak. 
 

Uw Luxaflex raambekleding onderhouden 

Raamdecoratie wilt u natuurlijk zo schoon mogelijk houden zodat u de levensduur kunt verlengen en er zo lang mogelijk plezier van kan hebben. Luxaflex jaloezieën hebben periodiek onderhoud nodig waarbij het belangrijk is om ze stofvrij te maken wanneer er stof of hardnekkig vuil op de lamellen ligt. Iets wat snel gebeurt in een stoffig huis. Maakt u gebruik van aluminium jaloezieën of houten jaloezieën van lindehout dan kunt u de lamellen met een plumeau afstoffen of met een kleine borstelklop schoon zuigen om het losse stof te verwijderen. Naast het schoonmaken kan Van Ewijk Zonwering verder onderhoud verzorgen zoals het repareren (zoals koorden), onderdelen vervangen (zoals remmen), demonteren en het monteren.