De nieuwsbrief

Datum: 
01/10/2019

In deze editie vindt u meer over:                  

  • De samenwerking met Karel Woninginrichting en projectstoffering B.V. 
  • De visie van Van Ewijk Zonwering B.V. 
  • Onze actuele projecten
  • Top 10 zonwering trends van 2019
  • Top 5 duurzaamheidstrends van 2019
  • De toekomst

De nieuwsbrief

Van Ewijk Zonwering B.V. gaat samenwerkingsverband aan met Karel Woninginrichting en projectstoffering. 
Karel woninginrichting samen met van Ewijk Zonwering B.V. onder een dak op de Tjalk 15-08 8232LK Lelystad
 
Vanaf begin januari 2016 is Van Ewijk Zonwering B.V. een samenwerkingsverband aangegaan met Karel Woninginrichting en projectstoffering B.V. Door de samenwerking zal Van Ewijk Zonwering zicht meer profileren naar de buitenzijde van de woning en Karel Woninginrichting de binnenzijde. Op deze manier kunnen wij onze krachten en expertises bundelen en kunnen wij een nog beter totaalpakket aanbieden voor onze klanten. 
 
Van Ewijk Zonwering houdt zich bezig met het monteren en repareren van raamdecoratie, buitenzonwering, dakramen, garagedeuren, rolluiken en terrasoverkappingen. Kortom, verkoeling in de zomer en het tegenhouden van de kou in de winter. Dit in combinatie met een strak design, wat anno 2019 erg belangrijk is. De nieuwe showroom van Karel Woninginrichting daarentegen is vooral gericht op de binnenzijde zoals binnenzonwering, gordijnen en vloeren. Zo is deze showroom aangevuld met de nieuwste collecties duo rolgordijnen, houten jaloezieën, duette gordijnen, plisségordijnen, gordijnen, vitrages en vouwgordijnen. Van modern tot klassiek, passend in ieder interieur. Laminaat, pvc, tapijt, trapbekleding, (volume) karpetten; het is er allemaal. 
 
Inmiddels kunt u de twee bedrijven, die respectievelijk 35 en 43 jaar bestaan, een begrip noemen in Flevoland. Ons grote assortiment en het repareren van producten in eigen werkplaats resulteert in de goede service die klanten al 35 jaar van ons gewend zijn. We leveren kwaliteit en vinden het belangrijk om een lange termijn relatie met onze klanten op te bouwen. ‘’Dat wij al zo lang in Lelystad zitten resulteerde in 2019 in mooie projecten bij woon- en zorginstelling Coloriet vestigingen de Hoven en Laarstaete, scholengemeenschappen De Tjalk en De Toermalijn, GGD Almere, Gemeente Lelystad en de Penitentiaire Inrichting in Lelystad’’. In 2020 zullen hier een aantal mooie projecten bij komen. Bijvoorbeeld bij 200 schermen bij ASG groep gemeente Almere. 
 
Trends op de markt 
Van Ewijk Zonwering merkt voornamelijk aan particulieren dat zij een betere temperatuurregeling in huis en energiebesparingen steeds belangrijker vinden. Zo worden er steeds vaker garagedeuren en rolluiken verkocht met de gedachte om de stookkosten in de winter te verminderen en het huis koeler te houden in de zomer. Zo zijn de energiekosten tot wel 30% te verminderen. Daarnaast merken wij, mede door de hoge inbrakengolf in Lelystad, dat steeds meer consumenten kiezen voor rolluiken ter preventie van inbraak of omdat zij door de vele inbraakgevallen banger zijn geworden.  Daarnaast is er steeds meer interesse in aluminium veranda’s en houten overkappingen, wat ten koste gaan van de traditionele knikarmschermen. De voornaamste redenen om een overkapping aan te schaffen is dat er geen vergunning nodig is, de huiskamer kan er groter door worden en u kunt de zomer verlengen. We kunnen dus wel stellen dat het buitenleven steeds belangrijker wordt. Al onze producten zijn voorzien van een CE Keurmerk en TUV-certificaat om de kwaliteit en garantie van onze producten en onderdelen te garanderen.  
 
De top 10 zonwering trends van 2019 op een rijtje: 
1. Kind veilige producten: producten worden zo gemaakt dat kleinere kinderen zich niet kunnen bezeren als zij hier mee willen spelen, zoals kortere kettingbedieningen
2. Terrasoverkappingen: het buitenleven wordt steeds belangrijker 
3. Houten jaloezieën: dit product wordt steeds hipper  
4. Automatische bediening: bedieningen met een draaistang is taboe
5. Domotica: zonwering die te bedienen is per smartphone of tablet 
6. Rolluiken voor extra beveiliging: er wordt momenteel veel ingebroken 
7. Zonwering op maat: er zijn steeds meer mogelijkheden in verscheidene type binnenzonwering 
8. Goede klimaatverandering in huis: verkoeling in de zomer en tegenhouden van kou in de winter
9. (Volume) karpetten: zorgt voor een intiemer gevoel in huis 
10. Strak design: er wordt steeds minder gekozen uit traditionele kleuren
 
Wat ook interessant is zijn de 5 belangrijkste duurzaamheidstrends in Nederland, waarbij zonwering dat zorgt voor een betere klimaatregeling op plaats drie staat met 31% en energiebesparing door zonwering op plaats vier staat met 29%. 
1. Waterbesparing 39 %
2. Milieuvriendelijke verf 38 %
3. Zonwering voor een goed klimaat in huis 31 %
4. Energiebesparing door zonwering 29 %
5. Energiezuinige keukenapparatuur 26 %
 
De toekomst
In de toekomst zal er steeds meer binnen- en buiten zonwering, gordijnen, rolluiken en garagedeuren zijn die op afstand bestuurd kunnen worden via telefoon, tablet of computer. Zo kan er sneller en meer bespaard worden op koel- en warmte-energie. U kunt deze producten handmatig bedienen of met een tijd of warmte sensor, waarmee computerprogramma’s de instellingen in de gaten houden. Daarnaast zullen er in de toekomst glazen overkappingen verkocht worden waarbij zonnepanelen in het glas zijn verwerkt. Deze toepassing werkt verduisterend en wekt elektriciteit op voor de gehele woning. 
 
Van Ewijk Zonwering B.V. en Karel Woninginrichting B.V. werken uitsluitend met maatwerk producten. Allereerste kiest de klant een product en kleur naar keuze, vervolgens wordt alle zonwering en vloerbedekking bij de klant thuis opgemeten, op maat gemaakt en door onze de eigen monteurs en stoffeerders geplaatst. Wij verzorgen het gehele proces van A tot Z. Houdt u iedere week onze website, de actieborden voor onze showroom en de Flevopost in de gaten. 2019 zal een mooi jaar worden. Het winkelcentrum in de Tjalk is sinds kort niet alleen aangevuld met Karel Woninginrichting en projectstoffering, maar ook met Het Wiel fietsen, Crobylos kappersschool en Crobylos kappersvoordeelshop.