Brandweer Lelystad

Brandweerkazerne Lelystad 

In het jaar 2016 heeft Van Ewijk Zonwering het volledige gebouw van de Brandweerkazerne in Lelystad onderhouden. Alle kapotte draaischekalaars, screendoeken, lamellen railsen en lamellen van stof of pvc zijn vervangen; alles wat in goede staat verkeerde is hergebruikt of gerepareerd. In het gehele gebouw is ongeveer 60% van de zonwering hergebruikt. 
 

Zakelijke verticale lamellen 

Aan de binnenzijde van het gebouw op de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping zijn drieëntwintig (23) nieuwe lamellen railsen geplaatst. Daarnaast zijn in een aantal ruimtes alle pvc- lamelgordijnen samengebracht, de goede uitgezocht, handmatig op maat geknipt en deze bij dezelfde kleur weer teruggeplaatst. In de overgebleven bestaande railsen en de nieuw geleverde railsen zijn nieuwe 89mm lamellen in pvc en stof geplaatst. De stoffen lamellen zijn teruggeplaatst met gewichten en verbindingskettingen aan de onderzijde. 
 

Zakelijke screendoeken vervangen 

Aan de buitenzijde van het gebouw waren een aantal screendoeken gescheurd die Van Ewijk Zonwering heeft vervangen voor extra dikke 0,55mm sergé 3% screendoeken die rondom extra zijn geseald. Voor deze elektrische screens zijn aan de binnenzijde ook alle draaischakelaars vervangen. 
 
Lamellen van stof, pvc of aluminium in Lelystad