Duurzaamheid in projecten

Duurzaamheid in projecten

Duurzame bedrijfsmatige zonwering

Van Ewijk Zonwering is uw partner uw het duurzaam maken van uw bedrijfspand door middel van binnen- en buitenzonwering. Bij grote of kleine renovatie, transformatie of nieuwbouwprojecten is de duurzaamheid en een lange termijnstrategie erg belangrijk. Het gaat dan voornamelijk om het verwarmen van het gebouw in de winter en het verkoelen van het gebouw in de zomer met vermindering van de CO2-uitstoot. Energieregulering is vandaag de dag erg belangrijk. Enkele voordelen: voorkom gekleurd interieur door zonlicht, beter zicht op beeldschermen door werknemers, beter temperatuurregulering, bespaar tot 30% op het verkoelen of verwarmen van het gebouw en gebruik duurzame materialen. Daarnaast beschikken onze leveranciers over een AluEco certificaat. 
 

Duurzaamheid buiten- en binnenzonwering

Buitenzonwering: Goede buitenzonwering (screens, uitvalschermen of buitenjaloezieën) zorgen voor de beste warmtewering in de zomer en reducering van airconditioning gebruik. Dit in combinatie met helder glas zorgt in de winter dat er extra zonnewarmte binnen komt. De combinatie van goede buitenzonwering en helder glas zorgt voor het laagste energieverbruik en gebruikers kunnen hun leef- en werkklimaat naar hun eigen wensen sturen. 
Binnenzonwering: Bij veel grote en vooral hoge gebouwen met veel verdiepingen wordt er gekozen voor binnenzonwering in plaats van buitenzonwering. De reden hiervoor is dat het bij een storing, onderhoud of vervanging lastig is om bij te komen. Een hoogwerker komt vaak niet hoog genoeg en met een montage/ glazenwassersbak wordt het te gevaarlijk. 
 

Karaktereigenschappen binnenzonwering: 

  • Zon- en lichtwering (NEN-ENI12464-1): filtering licht waarbij zicht naar buiten gewaarborgd blijft. 
  • Warmtewering: het metalliseren van stoffen wat zorgt voor besparing op de energierekening. 
  • Antibacterieel/ vuilafstotend: geïmpregneerd met een coating waardoor vloeistoffen minder makkelijk worden opgenomen. 
  • Vochtbestendig: geschikt voor natte ruimtes. 
  • Geluiddempend: geschikt voor grote ruimtes waar veel mensen komen (verbeteren akoestiek). 
  • Optimaliseren luchtkwaliteit: als de uitstoot van chemicaliën binnen de normering valt volgens het Öxo-TEX Standard 100), wat een positief effect heeft op gezondheid en de kwaliteit van het leven. 
  • Vlamvertragend: B1 (moeilijk ontvlambaar DIN4102-B1), A2 (niet brandbaar (DIN4102-A2), M1 (moeilijk ontvlambaar Franse norm) en US (moeilijk ontvlambaar VS-norm NFPA/701). Belangrijk zakelijke klanten. 
  • Bescherming tegen elektromagnetische straling.

Duurzaamheid in projecten voor binnen en buitenzonwering en recycling van zonwering buizen in Lelystad, Dronten, Swifterbant of Almere Duurzaamheid in projecten voor binnen en buitenzonwering en recycling van zonwering doeken in Lelystad, Dronten, Swifterbant of AlmereDuurzaamheid in projecten voor binnen en buitenzonwering en recycling van zonwering frames in Lelystad, Dronten, Swifterbant of Almere Duurzaamheid in projecten voor binnen en buitenzonwering en recycling van zonwering motoren in Lelystad, Dronten, Swifterbant of Almere

Project Lelystad Airport en Van Ewijk Zonwering